Teater Uden Vægge er et turnerende teater, der producerer samtidsrelevante forestillinger for børn, unge og voksne.

 

Vi turnerer i hele landet med vores forestillinger, og møder vores publikum der hvor de er: i fysik-lokalet, gymnastiksalen, aulaen, biblioteket og ind i mellem på det lokale teater.

Vi søger hele tiden at sætte fokus på mødet med publikum, som vi ser som teatrets unikke mulighed. Publikum og skuespillere er derfor altid en del af det samme rum – og publikum bliver inddraget som en del af scenografien i alle vores forestillinger.

OM

FORESTILLINGEN

FRA KLASSELOKALE TIL LEVENDE TEATER

 

Forestil dig at du er 13 år, du er mødt op til fysik-kemitime - kl. er 8.00. Din lærer Jørgen taler ved tavlen, i det fjerne hører du, at temaet er Big Bang. Idet du skal til at tjekke din nyhedsside på Facebook, og Jørgen skal til at fortælle om hvordan det hele begyndte, slukkes lyset. Jørgens stemme afløses af stilhed - totalt mørke, før en fremmed kvindestemme fortæller dig, at der for 13,7 milliarder år siden fandtes intet! Pludselig forvandler det velkendte fysiklokale sig til begyndelsen på det univers, vi kender i dag.

 

IDENTITETSKRISE OG BIG BANG

 

FRA BIG BANG TIL FACEBOOK er en overraskelsesforestilling, der tager udgangspunkt i en almindelig fysik/kemitime. Eleverne tror at en almindelig undervisningstime skal begynde, men kastes totalt uforberedte ind i et teaterunivers.

 

Med et “Big Bang” sættes forestillingen i gang, og eleverne møder vores heltinde Sofie. En ung kvinde der i opgør med tidligere tiders fiaskoer i fysik/kemilokalet har planlagt at holde det ultimative foredrag om alt fra universets skabelse til vores højteknologiske samfund.

 

Det kan afsløres at ikke alt går som planlagt, men at Sofie på sin rejse og i sit foredrag blandt andet får “bagt” et univers, sunget det periodiske system, skypet med Newton og sammen med Niels Bohr får instrueret en kærlighedsscene mellem to atomer. Alt sammen i en søgen efter at forstå det HELE.

 

Forestillingen er blevet udarbejdet i en kunstnerisk devisingproces i samarbejde med fysiklærere, forskere ved Niels Bohr Instituttet og elever i udskolingen.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE


I Teater Uden Vægge udvikler vi undervisningsmaterialer alle vores forestillinger.

 

Vores undervisningsmateriale er gratis og kan downloades HER.


.

 

OMTALE

Please reload

 

GALLERI